Silver i SM-match!

Efter två veckor i Stockholm har jag nu landat i Gislaved för att tvätta och packa om väskan, för ny tävling på LET Access som spelas i Finland 9-11/8.

Men först lite kort om SM veckan på Brollsta GK. Jag var regerande mästarinna och all press låg ju såklart på mig. Avverkade en tv intervju med golf.se, SR P4 Jönköping och lokaltidningen Värnamo Nyheter ringde efter varje dag, så jag kände att jag var bevakad.

Matchspelet började med sextondelsfinal där jag vann med 4/3 mot Madeleine Augustsson. I åttondelsfinalen mötte jag Linnea Thorsson från Halmstad i en riktigt spännande match, där jag gick som vinnare med 1/0. I kvartsfinalen väntade Elin Emanuelsson som spelade på LET förra säsongen, även det en jämn match, vinst 1/0. I semifinalen väntade Eva Bjärvall, som jag hade som en kandidat till SM Guldet. Det var en jämn match som gick fram och tillbaka, och som jag till slut vann på 16e hålet med 3/2. Final i årets SM Match var ett faktum och nu väntade Anjelika Hammar. En match som jag aldrig riktigt kom in i spelmässigt och förlorade med 2/1. Synd att spela en utav sina sämre rundor under en SM final, men that's life. Nu i efterhand är jag nöjd. Att vara i final två år i rad är en bedrift och det är inte många som varit i den situationen. Ett guld och ett silver är grymt!!

Nu är det dags att packa det sista och sedan avnjuta kvällen i soffan. För imorgon tar jag och pojkvännen Magnus bilen upp till Stockholm för att sedan ta båten över till Helsingfors. Framme i Finland runt kl. 10.00 på onsdag förmiddag och då väntas inspel, lätt träning under torsdag och sedan börjar tävlingen på fredag.

 

Kan även nämna att jag just nu leder Nordea Tours ranking 2013, och hoppas även göra det efter LET Access tävlingen i Sundsvall 30/8-1/9. Det kan i sådana fall ge mig ett wild card till LET-tävlingen på Vasatorp den 5-8/9! Så håll tummarna!

 

Kram Lina

2013-08-05 08:37